با توجه به اصل ۱۵ قانون اساسی زبان و خط رسمی کشور، فارسی است و در همه سطوح درسی و سیاسی زبان فارسی رعایت میشود. تاکید بر نگهبانی زبان فارسی و گسترش این زبان در داخل و خارج کشور، از سیاستهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران از زبانهای قومی و محلی هم حمایت میکند.
با تأسیس بنیاد سعدی، شورای گسترش زبان و ادبیات فارسی از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به بنیاد سعدی منتقل میشود و بنیاد عهدهدار وظایف آن در داخل و خارج از کشور خواهد شد. با تأسیس این بنیاد تمامی فعالیتهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور از جمله اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان خارجی، تبادل استاد و دانشجو، اعطای فرصت مطالعاتی، انعقاد اسناد همکاری، اعزام استاد زبان فارسی، برگزاری دورههای آموزشی و حمایت از ایجاد و گسترش کرسیهای زبان و ادبیات فارسی در کشورهای دیگر بر اساس سیاستها و برنامههای بنیاد و در انطباق با سیاستگذاریهای هیئت امنای بنیاد صورت خواهد گرفت. بنیاد سعدی باید با فراهم کردن مجموعهای از انواع نرمافزارها، مجلات، کتاب، لوح فشرده، فیلم و وبگاههای اینترنتی، فعالیتهای کمک آموزشی نیز داشته باشد و با طراحی دورههای بازآموزی، از استادان زبان فارسی در کشورهای دیگر دعوت کند تا برای گذراندن دورههای کوتاه مدت و به روزآوری دانش زبان فارسی خود به ایران سفر کنند. برنامههای «بنیاد سعدی» گسترده خواهد بود؛ این بنیاد در زمینههای گوناگون با توجه به تناسب ظرفیتها و محیطها و مناطق مختلف برنامه خواهد داشت. حتی منابع آموزشی برای مناطق متفاوت خواهد بود؛ تربیت نیروی مدرس برای زبان فارسی در کنار سایر برنامههای دیگر، یکی از برنامههای بنیاد است.
شرکت چارگون مفتخر است با توجه به تعاملات بسیار خوب و موثر و همچنین تجربیات موفقی که در خدماترسانی به سازمانها و موسسات فرهنگی و دانشگاهی در کارنامه خود دارد، با استقرار مکاتبات اداری از مجموعه نرمافزاری دیدگاه در بنیاد سعدی، زمینهسازی ارایه هرچه بهتر خدمات را فراهم کرده و در فازهای بعدی گسترش و توسعه هرچه بیشتر زمینههای همکاری را در دستور کار قرار دهد.