پاسخ به سؤال تحول دیجیتال چیست؟ تغییری شگرف در عملکرد یک سازمان و کاربرد فناوریهای جدید ایجاد میکند. تحول دیجیتال به معنی مجموعهای از اقدامات سازمان برای بهکارگیری تکنولوژی جدید دیجیتال و بهرهبرداری از منافع آنها است.
تحول دیجیتال چیست؟
فرآیند تحول دیجیتال (Digital Transformation) در واقع بهکارگیری قابلیتهای فناوری دیجیتال برای بهبود رویههای عملیاتی است. سازمانها با مرور فرآیندهای موجود و بهروزرسانی آنها و تلفیق آنها با فناوری دیجیتال، بهترین فرصت زنده ماندن را در دنیای تغییرات سریع فناوری و نوآوری برای خود فراهم میکنند. برای این کار بهتر است برای شروع مناسب ابتدا مدیریت فرآیند کسبوکار را در سازمان خود راهاندازی کنید. هایپر اتوماسیون بر وظایف و فرآیندهای قابل خودکارسازی تمرکز دارد و اغلب از آن به عنوان مرحله اصلی بعدی تحول دیجیتال یاد میشود.
دنیای دیجیتال در خدمت سازمانها
فناوریهای دیجیتال دنیای ما را متحول کردهاند و تأثیرات آنها در تمام سطوح، از جمله ادارات، سازمانها و کسب و کارها مشهود است.
در محیط اداری، تحول دیجیتال اداری به معنای استفاده روزافزون از ابزارهای آنلاین برای مدیریت وظایف، ارتباطات و اشتراکگذاری اطلاعات است. این امر به افزایش کارایی، صرفهجویی در زمان و هزینهها و ارتقای رضایت کارکنان منجر میشود.
تحول دیجیتال در سازمان، به معنای استقرار فناوریهای نوین برای ایجاد تغییرات بنیادی در ساختار، فرهنگ و نحوه عملکرد سازمان است که استفاده از هوش مصنوعی، اتوماسیون و دادههای بزرگ برای بهبود فرآیندها، تصمیمگیری آگاهانهتر، افزایش بهرهوری و ارائه تجربیات بهتر به مشتریان را در بر میگیرد.
تحول دیجیتال در کسب و کار، به معنای استفاده از فناوریهای دیجیتال برای ایجاد مزیت رقابتی و دستیابی به سودآوری بیشتر است که شامل استفاده از تجارت الکترونیک، بازاریابی دیجیتال و کانالهای فروش آنلاین برای رسیدن به مشتریان جدید، افزایش فروش و ارتقای سهم بازار میشود.
فناوریهای دیجیتال فرصتهای بیشماری را برای سازمانها در هر اندازه و صنعتی ارائه میکنند. با پیادهسازی صحیح تحول دیجیتال، سازمانها میتوانند بهبود یابند، رشد کنند و در دنیای رقابتی امروزی پیشرو باشند.
چرا تغییر و دگرگونی دیجیتال مهم است؟
شرکتهایی که میخواهند در دنیای مدرن امروز که فناوری هر روز در حال تغییر و پیشرفت است، موفق شوند، باید بعد از پاسخ به سؤال «تحول دیجیتال چیست؟» اهمیت آن را برای خود مشخص کنند. آنها باید مایل به انطباق و تغییر فرآیندهای خود باشند، تا بتوانند برای آینده کسب و کار آماده شوند. سازمانها باید یاد بگیرند که وضع موجود را به چالش بکشند، آزمایش کنند و خارج از چارچوب فکر کنند.
توسعه راهحلهای تحول و تغییر دیجیتال خطرات خود را به همراه دارد و به خصوص برای مشاغل بزرگتر آسان و ارزان نیست. بهروزرسانی فناوری همیشه هزینه دارد. تغییر کامل نحوه استفاده از فناوری برای اداره کسبوکار، مستلزم سرمایهگذاری قابل توجهی است. این واقعیت که هزینههای تحول دیجیتال علیرغم هزینهها و خطرات ناشی از آن افزایش یافته است، نشان از اهمیتی است که توسط مشاغل سراسر جهان به این موضوع داده شده است.
چرا کسب و کارها، تحول دیجیتال را در رأس دستور کار قرار دادهاند؟
هر کسب و کار یا سازمان خدمتدهنده دولتی که به سمت راهحلهای تحول دیجیتال حرکت میکند، انگیزهی خاصی در توسعه استراتژیهایی خود دارد که محرک این موضوع شده است. یکی از عوامل محرک ممکن است پیشیگرفتن یا دستکم همگام شدن با رقبایی باشد که از فناوری دیجیتال به روشی نوآورانهتر استفاده میکنند. با این حال بیشتر اوقات، به جای این که ناشی از نیاز به استفاده از آخرین فناوری باشد، ناشی از نیاز به دور شدن از فناوری و فرآیندهای منسوخ است که دیگر به کارآمدترین روش در خدمت اهداف کسب و کار نیستند. در سراسر جهان، تحول دیجیتال فناوری اطلاعات در حال تبدیل شدن به یک دستور کار غیرقابل اجتناب در هر کسبوکار است.
مزایای تحول دیجیتالی در کسب و کار
کسب و کارهایی که از Digital Transformation در مدیریت فرآیندهای کسب و کار استفاده میکنند، به عنوان بازگشت سرمایهگذاری خود انتظار نتایج سریع، شفاف و قابل اندازهگیری را دارند. اگر این تحول در سازمانها به درستی انجام شود، انتظارات آنها محقق خواهد شد.
- سرعت: در دنیایی که میتوانیم کارها را سریعتر و کارآمدتر از همیشه انجام دهیم، سرعت برای هر کسبوکاری در اولویت است و در راس دستور کار تحول دیجیتالی قرار خواهد گرفت.
- امنیت سایبری: حملات سایبری یک خطر بزرگ است که قادر به فلج کردن هر بنگاه اقتصادی خواهد بود. بنابراین سرمایهگذاری در ارتقا امنیت سایبری ضروری است.
- بهبود خدمات مشتری: فناوری مدرن دیجیتال میتواند نحوه برقراری ارتباط، تحول و مدیریت مشتری شما را تغییر دهد و باعث بهبود تجربه مشتریان شود.
- راهحلهای دیجیتال یکپارچه: سازمانها باوجود تلاش برای استفاده از سیستمهای یکپارچه اما ناگزیر گاهی باید از بستههای نرمافزاری سفارشی استفاده کنند. در این لحظه دغدغه یکپارچگی به وجود میآیند. استفاده از ابزارهایی مانند نرم افزار BPMS این دغدغه را از بین میبرد. قبلاً در این مقاله به اهمیت تحول دیجیتال با استفاده از BPMS یک واکنش موثر در برابر کرونا پرداختیم و نشان دادیم چطور تحول دیجیتال در شرایط بحرانی یک همهگیری جهانی، میتواند چارچوب محکمی برای ادامه حیات کسبکارها فراهم کند.
[aparat id=’jtnfbz3′]
چه کسی مسئول تحول دیجیتال است؟
برای اینکه پروژههای تحول دیجیتال به اهداف خود برسد و کسب و کار را بهبود ببخشد، نیاز است که این موضوع از سمت مدیران ارشد سازمان پیگیری شود. بهترین حالت این است که مدیران فناوری اطلاعات با حمایت هیئت مدیره، مدیرعامل یا مدیران ارشد، این پروژه را هدایت کند.
اجازه دهید BPMS دیدگاه کسبوکار شما را به صورت دیجیتالی تغییر دهد. میدانیم که BPMS میتواند یک تغییر دیجیتال برای سازمان شما به ارمغان بیاورد، اما همچنین از سرمایهگذاری شما در سیستمهای فعلی و محدودیتهای بودجهای که هنگام بررسی پروژه تحول با آن روبهرو خواهید شد، مطلع هستیم. به همین دلیل است که بخش عمدهای از کاری که ما برای مشتریان خود انجام میدهیم شامل آموزش و خودکفا ساختن ایشان از سفارش خدمات هزینهساز است و همچنین یکپارچهسازی سیستم BPMS دیدگاه با سامانههای موجود است.
۶ گام کلیدی در مسیر دیجیتالی شدن
تحول دیجیتال فراتر از صرف استفاده از ابزارهای جدید است و به معنای ایجاد تغییرات گسترده در سازمان با استفاده از فناوریهای دیجیتال برای پاسخگویی به نیازهای مشتریان و همسویی با استراتژیهای کسب و کار است.
برای دست یافتن به تحول دیجیتال واقعی، سازمانها باید از مراحل مشخصی عبور کنند:
1. شناخت وضعیت موجود
در این مرحله، باید به بررسی دقیق وضعیت فعلی سازمان، نحوه انجام فرآیندها و نقاط قوت و ضعف آن پرداخته شود.
2. آزمون تغییرات
در این مرحله، تأثیر تغییرات و میزان پذیرش آنها توسط کارکنان و مشتریان مورد ارزیابی قرار میگیرد. این مرحله فرصتی برای افزایش سواد دیجیتالی کارکنان و آمادهسازی آنها برای تحولات آینده است.
3. رسمیت یافتن تغییرات
در صورت دریافت بازخوردهای مثبت از مشتریان، کارکنان و مدیران، تغییرات به طور رسمی در سازمان پذیرفته میشوند. در این مرحله، تأثیرات مثبت تحول دیجیتال به وضوح قابل مشاهده خواهد بود.
4. طراحی استراتژیک
در این مرحله، تیمهای تعیین شده با انجام تحقیقات و تجزیه و تحلیل دادهها، استراتژی جامعی برای تحول دیجیتال تدوین میکنند. این استراتژی باید با چشمانداز و اهداف بلندمدت سازمان همسو باشد.
5. ایجاد همگرایی
با استفاده از استراتژی تدوین شده، راهکارهای عملی برای ایجاد تحولات ارائه میشود. این راهکارها به سازمان در بهروز نگه داشتن خود و ایجاد تعادل با تغییرات دیجیتالی کمک میکنند.
6. نوآوری و انطباقپذیری
در این مرحله، تحول دیجیتال به عنوان بخشی جداییناپذیر از کسب و کار پذیرفته میشود. مدیران سازمان باید به طور مداوم بر تغییرات ناشی از فناوریهای دیجیتال و تغییرات بازار رقابتی نظارت داشته باشند و برای تکامل و ارتقای سازمان تلاش کنند.
با عبور از این مراحل، سازمانها میتوانند به مزایای متعددی از جمله افزایش بهرهوری، کاهش هزینهها، ارتقای کیفیت محصولات و خدمات و افزایش رضایت مشتریان دست پیدا کنند.
درخواست دموی نرم افزار BPMS دیدگاه
سخن پایانی
مدل سازی فرایند ابزاری است که در هر کسب و کاری با هر اندازه و در هر صنعتی میتواند نقش کلیدی در ارتقای عملکرد و افزایش بهرهوری ایفا کند. این فرایند با ایجاد تصویری واضح از گردش کار به سازمانها کمک میکند تا نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده و فرآیندهای خود را بهینهسازی کنند.
[faq-schema id=”31330″]