مدیرعامل شرکت چارگون: سینک سرور را به عنوان اختراع ثبت می‌کنیم

مدیرعامل شرکت چارگون: سینک سرور را به عنوان اختراع ثبت می‌کنیم

تایید مجموعه نرم‌افزاری «دیدگاه»، به عنوان محصول دانش‌بنیان درکارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و‌ فناوری ریاست جمهوری و جای گرفتن نام شرکت چارگون در فهرست شرکت‌های دانش‌بنیان بهانه‌ای شد برای گفت‌‌وگو با فرزاد رحمانی، مدیرعامل این شرکت که مشروح آن را در زیر می‌خوانید:

farzad rahmani V02

در آغاز بفرمایید که شرکت چارگون چطور خود را به عنوان یک شرکت دانش بنیان به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معرفی کرد؟

اگر بخواهم تعريفی از يك شركت دانش بنيان ارائه كنم باید بگویم شركتی كه يك ايده را با استفاده از دانش فنی، فناوری روز و خلاقيت و نوآوری تبديل به محصول كند، شرکت دانش‌بنیان نامیده می‌شود. نرم‌افزار همواره حاصل همین فکر و ایده است و در فرآیند تولید آن از ماشین آلات و ابزارهای صنعتی خبری نیست‌. ماده اولیه ما در نرم‌افزار مجموعه‌ای از شناخت نیازهاست که با همان فکر و ایده به محصولی برای رفع این نیازها و مشکلات تبدیل خواهد شد. می‌دانید که صنعت نرم‌افزار، امروز در تمام صنایع اعم از صنایع بزرگ مانند صنعت نفت تا صنایع کوچک و خرد در کنار یکسری محصولات فناورانه دیگر، تاثیر شگرفی در فضای کسب و کار و بهبود آن‌ها داشته است. از آنجا که چارگون 16 سال است به طور مستمر در حوزه نرم‌افزار کار می‌کند و تا به امروز با حدود یک میلیون و دویست هزار کاربر در نزدیک به هزار و دویست سازمان و نهاد در نقاط مختلف کشور فعال است و با محصولات نرم‌افزاری متنوع‌اش، فضای کسب و کار سازمان‌ها را به نحو چشمگیری تحت تاثیر قرار داده، فکر کردیم که چارگون برای دریافت تاییدیه دانش بنیان بودن، قابلیت و صلاحیت کافی را دارد. ما خلاء‌های زیادی را در فضای کسب و کار کشور شناسایی کرده و براساس آنها و با استفاده از فکر و ایده خلاقانه متخصصان چارگون، محصولاتی را برای آنها تولید کردیم. محصولاتی که معتقدیم در روند کاری تمامی مشتریان و دستگاه‌ها تاثیر مثبت داشته‌اند. خودمان علاقه زیادی داشتیم تا چارگون بر اساس شاخص‌ها و ضوابط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در بخش شرکت‌های دانش بنیان، مورد ارزیابی قرار بگیرد تا بتوانیم به برآورد دقیق و درستی از خودمان دست پیدا کنیم ؛ به همین دلیل از این مجموعه خواستیم تا چارگون را مورد ارزیابی قرار دهند.

برای این ارزیابی چه محصولاتی از سوی چارگون به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معرفی شدند؟

در اولین قدم، چارگون مجموعه نرم افزاری دیدگاه و در گام دوم مجموعه نرم‌افزار دیدگاه همراه را به انضمام چند محصول جانبی دیگر برای ارزیابی به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و گروه ارزیاب آن معرفی کرد. مجموعه نرم‌افزاری دیدگاه با بیش از 30 نرم‌افزار زیر‌مجموعه، محصول محوری چارگون است که در طول سال‌ها متناسب با نیازها و انتظارات دستگاهها و سازمان‌های مختلف، طراحی شده و توسعه یافته ‌است؛ ضمن اینکه شرکت چارگون با توجه به نیازمندی‌های موجود در زمینه محصولات به اصطلاح قابل حمل اعم از تبلت‌ها و موبایل‌ها هم وارد شده و در این عرصه نیز محصولات خوبی را با نام تجاری (دیدگاه همراه) طراحی و تولید کرده است‌. علاوه بر این دو مجموعه، نرم‌افزار پایشگر چارگون هم که با هدف پشتیبانی پیشگرانه تولید شده، به عنوان دیگر محصول خلاقانه چارگون به این معاونت معرفی شدند.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری چه معیارها و شاخص‌هایی را برای ارزیابی چارگون به عنوان شرکت دانش‌بنیان در نظر داشت؟

این معاونت، مجموعه‌ای از پرسشنامه‌ها و مستندات را با جزییات فراوان برای شناسایی شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته است. از جمله مهمترین محورها این است که محصول تولیدی شرکت باید حاصل یک فرآیند کاملا مستند و برآمده از تحقیق، توسعه، طراحی و بازاریابی باشد. علاوه براین، کلیه امور مربوط به تولید محصولات در همه مراحل باید برگرفته از دانش بومی و همراه با مستندات کافی باشد تا نشان دهد دانش فنی که برای تولید محصولات به کار گرفته می‌شود، در شرکت ماندگار و نهادینه است و مراحل توسعه‌ای و تکاملی هم برای آنها پیش‌بینی شده است. وجود نیروی انسانی متخصص و موضوعاتی مانند فضای جغرافیایی، فضای کاری و اداری مناسب، ماشین‌آلات و ابزارهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مناسب، تجهیزات کارآمد و … هم مورد ارزیابی قرار گرفتند. جالب است بگویم در جریان ارزیابی محصولات چارگون از سوی کارشناسان ارزیاب به چارگون پیشنهاد شد تا محصول (سینک سرور) خود را به عنوان یک اختراع به ثبت برساند. این محصول، خاص فضای کسب و‌ کار اتوماسیون اداری و با بهره‌گیری از مهندسی نرم افزار، مهندسی شبکه و ریاضیات و… منحصرا توسط تیم محصول چارگون تولید شده که به پیشنهاد این دوستان به دنبال ثبت اختراع سینک سرور به نام چارگون هستیم.

روند ارزیابی و تایید شاخص‌ها چطور بود؟

بعد از اینکه ما تقاضا دادیم که مورد ارزیابی قرار بگیریم از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک کارگزار دانشگاهی متشکل از کارشناسان متخصص در فرآیندهای مختلف به چارگون معرفی شدند. این تیم مجموعه‌ای از مستندات را از چارگون تقاضا کردند. آن‌ها ساعت‌های طولانی از نزدیک، فرآیند‌های جاری شرکت اعم از طراحی و تولید محصولات، برنامه‌نویسی، مدیریت پروژه‌ها و … را به دقت بررسی کردند و بعد از یکماه اعلام کردند که چارگون به فهرست شرکت‌های دانش بنیان اضافه خواهد شد. جالب است بدانید در بین شرکت‌های نرم‌افزاری تعداد بسیار محدودی هستند که به عنوان شرکت دانش بنیان شناسایی و ثبت شده‌اند؛ به طوریکه تا امروز بیش از‌2500 شرکت دانش بنیان در کشور شناسایی شده‌اند که سهم شرکت‌های نرم‌افزاری دراین میان، بسیار اندک است.

چارگون برای حفظ جایگاه خود به عنوان یک شرکت دانش بنیان چه خواهد کرد؟

چارگون و شرکت‌هایی مثل چارگون در عرصه نرم‌افزار از اساس، دانش‌بنیان بوده‌اند چون محصولات‌شان مبتنی بر ایده‌ها و فکرهای خلاقانه بوده و هست؛ بنابراین ادامه حیات و فعالیت‌ این شرکت‌ها براساس همین بهره‌وری علمی و دانش متخصصان‌شان خواهد بود. قطعا چارگون نه تنها با پروسه‌های فعلی؛ بلکه با روش‌های سخت‌گیرانه‌تری در آینده باید بر خط دانش‌بنیان بودن باقی بماند و مانند گذشته توسعه محصولات خود براساس فناوری‌های روز را ادامه دهد. تلاش می‌کنیم این جایگاه را حفظ کرده و هرچه بیشتر و بهتر به عنوان یک شرکت پیشرو در این عرصه عمل کنیم.

نقش چارگون و سایر شرکت‌های دانش بنیان نرم‌افزاری را در این صنعت چه می‌دانید؟

واقعیت این است که موضع شرکت‌داری در یک شرکت دانش‌بنیان بسیار فراتر از مدیریت ایده چند نفر است‌. امروز به دلیل گشایشی که در فضای کسب و کار کشور ایجاد شده، جوانان خلاق در تیم‌های مختلف، تصور درستی از تولید محصول و بازاریابی برای آن ندارند‌. شرکت‌هایی مثل چارگون با سابقه، مسئولیت زیادی در برابر این جوانان دارند و باید به آنها کمک کنند تا خودشان را ارتقا دهند و به مرحله تشکیل شرکت دانش‌بنیان برسند‌. چارگون بعد از دریافت تاییده دانش‌بنیان درخواست‌های زیادی برای ارشاد و راهنمایی سایر همکاران خود و تیم‌های جوان داشته که این امر نشان می‌دهد دریافت تاییدیه دانش‌بنیان ، وظیفه و رسالت بیشتری را برای ما به وجود آورده ‌است.

نظرات کاربران 0 نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − یازده =